TWEEDE JAAR MPULSE METAALANALYSE INSTRUMENT IN DE METAALRECYCLING MARKT

De mPulse is ’s werelds eerste handheld metaalanalyse instrument dat gebruikt maakt van zogenaamde LIBS/ laser techniek. Na een succesvolle marktintroductie wordt het instrument inmiddels voor het tweede jaar geleverd in de metaalrecyclingindustrie.

Snelheid is de voornaamste sterkte van de mPulse, in één seconde is namelijk een legering geïdentificeerd en zo is een snelle sortering van materialen mogelijk. Recyclingbedrijven die ferro-en non-ferro legeringen verwerken maximaliseren zodoende de winst uit hun metaalvoorraden in een korter tijdsbestek.

De hardware en software van de mPulse is gericht op gebruiksvriendelijkheid. Na de trekker over te halen wordt het programma gestart en is het instrument binnen korte duur gereed voor gebruik. Het grote display dat in vrijwel ieder weertype goed afleesbaar is wordt door gebruikers als positief ervaren.

Aangezien er geen gebruik gemaakt wordt van een röntgenbuis geldt er geen meldingsplicht voor het instrument. Ook het risico van beschadiging van een XRF detector is verleden tijd omdat er een geharde saffierglazen lens gebruikt wordt om het optisch gedeelte te beschermen. Door gebruik te maken van lasertechniek hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over het eventueel oplopen van röntgenstraling.

In de felle oranje kleur is de mPulse goed zichtbaar op de werf van een metaalrecyclingbedrijf, waar minder fel gekleurde producten verloren gaan in een zee van metallic grijs.

In de afgelopen twee jaar is de mPulse permanent doorontwikkeld waardoor het instrument zeer stabiel en betrouwbaar is. Vele grote en kleine recyclingbedrijven hebben inmiddels gekozen voor de mPulse. MATECH BV heeft met de mPulse inmiddels een leidende positie verworven in de Europese Recycling markt wat betreft handheld LIBS metaalanalyse instrumenten.

Voor meer informatie, een offerte of een vrijblijvende demonstratie kunt u contact opnemen met MATECH BV:

+31 (0) 492 477488, of via info@matech.nl of www.matech.nl